Jeigu norite valgyti skaniai – tokiu atveju turite arba rasti patikimą maisto tiekimo vietą, kurioje galima rasti puikų kainos bei kokybės santykį, arba paprasčiausiai galima gamintis pačiam ir tokiu atveju būste tikras, kad valgysite tai, kas Jums tikrai yra skanu ir, svarbiausia, kad yra sveika. Nors statistika atskleidžia, kad lietuviai maitinasi gana prastu maistu ir dažniausiai prioritetą teikia greitam maistui, visgi, galima tik pasidžiaugti, kad žingsnis po žingsnio ši liūdna statistika juda kiek gražesne linkme.
Svarbiausia vertinti ne tik savo skonio pojūčius, tačiau ir sveikatą. Juk daugelis nori valgyti skaniai, tačiau retas investuoja šiek tiek laiko, kad pavyktų tuo džiaugtis. Taigi, kokie tie dienos pietūs, kuriais verta mėgautis?
Skanus maistas nebūtinai nesveikas maistas?
Lietuviai dažniausiai valgo labai riebalingus patiekalus, tad visiškai natūralu, kad dietologai akcentuoja, kad tai nėra geras pasirinkimas. Tačiau skanus maistas tikrai nebūtinai turi būti toks, kuris gydytojas keltų šiurpą. Ypač tokiu atveju, jeigu nuspręsite kasdien valgyti kavinėse. Šiais laikais labai stengiamasi suderinti skanumą su sveikumu, tad puiku ir tai, kad žmonės valgydami pigiai gali gauti maksimalią naudą.
Svarbiausia nebijoti kasdien išdrįsti suvalgyti kako kitokio nei iki šiol. Dažniausiai namuose žmonės linkę valgyti labai didelėmis porcijomis ir tuo pačiu riebesnį maistą. Tuo tarpu dienos pietūs gali būti kur kas kūdesnis pasirinkimas. Ir tai labai puiku, kadangi atnešamas skanus ir sotus maistas, kuris tuo pačiu yra sveikas, galiausiai, kuris yra normuojamas, tad nesuvalgysite daugiau nei galimi Jūsų skrandžio poreikiai.
Mėsos patiekalai vis dar pirmauja?
Tai, lietuviai vis dar labiausiai gardina mėsos patiekalus ir džiaugtis, kai jų visada yra po ranka. Žinoma, galima apsidžiaugti, kad greta mėsos patiekalų rečiau pasirenkamos bulvės bei kiti sunkūs grūdinės kilmės patiekalai, kurie ne tik nedera, tačiau ir augina riebaliukus, trukdo gerai jaustis, dažnai pavalgius jaučiamas labai didelis sunkumas. Ir nors mėsos patiekalai vis dar yra numeris vienas, tačiau siūlome nepamiršti, kad greta jų egzistuoja kur kas daugiau alternatyvų.
Jeigu norite sumažinti mėsos kiekius, tačiau bijote, kad Jums pačiam tai padaryti bus labai sunku, tokiu atveju siūlome dienos pietumis mėgautis kavinėse. Paprasčiausiai tokiu atveju gausite tokio dydžio porciją ir tokio pobūdžio maistą, koks yra meniu. Nebus nieko kito, kaip tik suvalgyti, o paragavus skanių patiekalų galėsite džiaugtis, kad Jūsų skrandis bus pilnas, gomurys patenkintas ir paprasčiausiai nebereikės eiti į prekybos centrą nusipirkti bandelių arba kavinėje užsisakyti dar vieno patiekalo.
Ar verta gaminti maistą pačiam?
Sunku atsakyti, ar maisto gaminimas į darbą yra geresnis pasirinkimas, ar blogesnis. Paprasčiausiai kiekvienas asmuo pats žino, kas jam labiausiai tinka. Kol vieni nori valgyti tik šiltą ir šviežiai pagamintą maistą, todėl keliauja į kavines, tuo tarpu kiti dažniausiai renkasi namuose gamintą mistą. Tokiu atveju jie puikiai žino gaminio sudėtį, tačiau minusas, kad dažniausiai maistas jau būna pravėsęs ir daugeliu atveju neaišku – ar jis bus skanus ir ar bus vietos jį pasišildyti.
Bet kuriuo atveju galima pastebėti, kad dienos pietūs dėžutėje tampa vis sveikesni ir vis daugiau žmonių džiaugiasi, kad jie jaučiasi puikiai. O tai, žinoma, neatsiejama nuo puikios kasdieninės mitybos, jeigu ne dėžutėje, tai kavinėje – tikrai.